къща Доситеево
Начало
За Нас
Настаняване
Резервации
Винен туризъм
Културен туризъм
Риболов
Галерия
Контакт
Предложения
 Къща за гости „Доситеево” е удачен избор за почивка и отдих през цялата година. Къщата се намира в с. Доситеево, в крайните югозападни части на Сакар планина, по долината на река Марица в близост до гр. Харманли, област Хасково. Климата е характерен със сухо и горещо лято, както и мека зима. Близостта на река Марица и язовир Доситеево дават възможност на почиващите в къщата за риболовен туризъм.
 За любителите на винения туризъм ще представляват интерес дегустациите на вина в едни от водещите наши винарни: Тера Тангра – гр. Харманли, Вила Любимец- гр.Любимец, Кастра Рубра- с.Коларово, Малката Звезда- с. Българин и Марон – с. Доситеево. Всички те са позиционирани на не повече от 13км. от къщата.
 В околността на селото се намират руините на тракийски и византийски селища, както и старият римски път за Константинопол. Един от най-интересните обекти в землището на селото са тракийското светилище Хасарчето или Кончето. Също така интересни обекти са и местностите, свързани с историята на селото – Станковата къща, Станковата мандра и местността Милювото конче. В центъра на село Доситеево е разположена църквата „свети Иван Рилски”, построена през 1836 год. от майстор Кузма и известна с автентичната си архитектура и мраморния олтар.
 Един истински деликатес от селската кухня са доситеевските карталаци — баница от тесто без мая, със сирене, изпечени на подница. Заедно с вина от местните винарни, карталаците могат да нахранят всеки, решил да вдиша от чистия въздух на Доситеево.

Българска директория